Tramisu Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 1 pastataban (keki) - koyu olan kakaolusunu alın.
  • Yarım litre süt
  • 1 labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • Kakao tozu


3 aşamada yapılır tramisu .

Aşama1:
Nescafe yada benzeri mesela nesquikle 1 bardak süt karıştırılır ve pasta tabanları ıslatılır tavsiyem kremayı sürmeden hemen önce ıslatmanız çünkü kek tabanı ıslak fazla kaınca ıslanıyor.yap boz gibi:)¼br>

Aşama 2 : Kremanın hazırlanması….
Tencereyi ocağa orta ateşte sürekli karıştıracak şekilde ateşe koyacağız,Tencereye yarım litre süt koyacağız .süt hafif ısınmaya başlayınca.2 yemek kaşığı un eklenir.Ayrı bi kapta çırpılmış 1 yumurta sarısı eklenir.3 yemek kaşığı şeker eklenir.En son
vanilin konur ve topaklanmasın dieye sürekli karıştırılır.Kaynamaya yakın katılaşmaya başlayacaktır.Katılamaya ve kaynamaya başlayınca
ateşten alınır ve içine labne peyniri (tamamı) katılır. El blendırı ile karıştırılıp,labnenin iyice karışması sağlanır….

Aşama 3:
elde ettiğimiz yarı akışkan kremanın yarısına yakını pastatabanın alt katmanının üst yüzeyine (ıslattığımız yüzeye) dökülür ve bıçak gibi bir
alet ile tüm yüzey kaplanır.
Üstüne pastatabanın üst katmanı oturtulur.Tabii üst katmanın ıslatılmış olan üst yüzeyi yukarıya bakacak.Kalan yarım kremada en üst
ıslatılmış yüzeye dökülür ve fazlası yan yüzlerden aşağıya akması sağlanacak.Yani pastatabanın hiçbir yeri gözükmeyecek şekilde krema ile kaplanmış olacak.
son aşamada ise çay süzgeci vasıtası ile kakao tozu kremanın üstüne serpilecek ve üst katman tamamen ince bir tabaka olarak yüzeyi kaplayacak….
Buzdolabına konur ve 1 bilemedin 2 saat beklenir..
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri