{[['
']]}
Malzeme :
- 500 gr. koyun veya dana işkembe.
- 1 kaşık yağ.
- 2 kahve fincanı sirke. 6 diş sarmısak.
- 1 çay kaşığı kırmızı biber, tuz.
İşkembe Çorbası Tarifi:
1) İşkembeyi temizleyiniz.
2) Bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup ateşe bırakınız.
3) Su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağını kapat-mayıp suyun Üstündeki köpükleri bir kevgirle alınız.
4) Köpük kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatınız
5) İşkembeler pişlnce tencerede de 7 – 8 bardak su kalınca tencereyi ateşten alınız.
6) İşkembeleri sudan çıkarıp küçük parçalara doğra-yınız.
7) Tekrar tencereye koyarak 1 – 2 taşım kaynatınız.
8) Sarımsakları soyup azıcık tuzla havanda incecik döğünüz.
9) Doğulmuş sarımsakları sirke ile karıştırıp kaynayan çorbaya ilâve edip hemen ateşten alınız.
10) Çorba kâsesine boşaltınız.
11) Bir kaşık yağı tavada eritip ateşten alınız.
12) Hemen içerisine kırmızı biberi döküp karıştırınız.
13) Kâsedeki çorbanın üzerine yağı gezdirip servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder