Yoğurt Tatlısı Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 500 gr. şilivri yoğurdu
  • 250 gr. pirinç unu
  • 250 gr. ince irmik
  • 5 gr. karbonat
  • 7 adet yumurta
  • 1.25 kg. şeker
  • Yarım limon
Yoğurt Tatlısı Tarifi:
250 gr. şekerle yumurta tencerede yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Ezilmiş 500 gr. yoğurt, irmik, pi-
rinç unu, karbonat ilâve edilir. Karıştırılarak yağlanmış bir tepsiye iki parmak kalınlığında dökülür. Hemen fırına atı­lır. Hafif fırında bir saat kadar pişirilir. Fırından çıkınca 1,5 litre su ile hazırlanmış şurup üzerine dökülür. Hafif ateşte pişirilir. Soğuyunca kare veya baklavalara kesilerek servis tabağına alınır
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri