{[['
']]}
Malzemeler :
- 2 litre süt
- 150 gr. pirinç
- 500 gr. toz şeker
- 50 gr. un şeker
- 100 gr. badem
- 1/2 sütlü Hindistan cevizi.
Pirinç ayıklanır, yıkanır. !ki saat ılık suda ıslatılır. Dövülür. Tülbent veya ince bir süzgeçten süte geçirilir. Kabuğu soyulmuş badem, hindistan cevizinin yarısı da pirinç gibi dövülerek süte geçirilir. 500 gr. şeker ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Birer kişilik kâse-lore veya büyük bir kâseye boşaltılır. Soğuyunca üzerine kümeler halinde rendelenmiş hindistan cevizi, kıyılmış yeşil fıstık, un şeker konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder