Bademli Keşkül Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 2 litre süt
  • 150 gr. pirinç
  • 500 gr. toz şeker
  • 50 gr. un şeker
  • 100 gr. badem
  • 1/2 sütlü Hindistan cevizi.
Bademli Keşkül Tarifi:

Pirinç ayıklanır, yıkanır. !ki saat ılık suda ıslatılır. Dö­vülür. Tülbent veya ince bir süzgeçten süte geçirilir. Ka­buğu soyulmuş badem, hindistan cevizinin yarısı da pirinç gibi dövülerek süte geçirilir. 500 gr. şeker ilâve edilir. Ka­rıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Birer kişilik kâse-lore veya büyük bir kâseye boşaltılır. Soğuyunca üzerine kümeler halinde rendelenmiş hindistan cevizi, kıyılmış ye­şil fıstık, un şeker konur.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri