Etli Patlıcan Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 500 gr. kuşbaşı et,
  • 6 adet patlıcan,
  • 2 adet domates,
  • 2 baş soğan,
  • 2 adet taze biber,
  • 2 kaşık yağ,
Etli Patlıcan Tarifi:

1) Eti bir tencereye koyup içine yağı, doğranmış so­ğanı, biberi koyunuz.
2) Orta hararetli ateşte soğanlar sararmcaya ve ette bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
3) Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilâve edip 1 -2 defa da domatesle kavurunuz.
4) Patlıcanları aralıklı soyup ceviz büyüklüğünde doğrayınız.
5) Yıkayıp ete ilâve ediniz biraz öldükten sonra su ve tuzu koyunuz,
6) Orta hararetli ateşte et ve patlıcanlar yumuşayın­caya kadar pişiriniz.
7) Servis tabağına koyup servis yapınız
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri