{[['
']]}
Malzemeler :
- Bir litre süt
- 450 gr. şeker
- 12 adet yumurta ‘
- Yarım paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi.
150 gr. şekeri, üzerini örtecek kadar su ile ateşe konur. Pekmez rengine gelinceye kadar kaynatılır. Saveren kalıbına dökülür. Kalıba meyilli hareketler verilerek yarısına kadar dondurulur. Bir kaba atlı bütün, altı yumurta sarı sı kırılır. Vanilya ve limon kabuğu rendesi ilâve edilir. Telle karıştırılır. Ayrı bir kaba 300 gr. şekerle kaynar vaziyetteki süt yumurtaya ilâve edilir. Karamelli kalıba doldurulur. Başka bir kaba, kalıbın yarısına çıkacak kadar su konur. Kalıp içine oturtulur. Fırında pişirilir. Fırından çıkınca, köra-meli erimesi için suyunun içinde doğutulur. Servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder