{[['
']]}
Malzemeler :
- 500 gr. un
- 300 gr. sâde yağ
- 250 gr. beyaz peynir
- 1,5 desilitre süt
- 6 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz.
300 gr. sâde yağ, fındık rengine gelinceye kadar kız-cırılır. Bir tencereye süzdürülür. Donduktan sonra telle karıştırılarak iyice beyazlatılır, 500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açılır. Dört yumurta sarısı, 1,5 desilitre süt beyazlatılır. Yağdan bir kaşık ayrılarak bunun ortasına konur. Tuz atılır. Evvelâ ortadaki!er karıştırılarak kenardan un çekilir. Yoğurulur. Ikf ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç ortasında muntazam bir şekilde yuvarlanır. Bir kaba konur. Üzerine yaş bez örtülür. Serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir. Yuvarlakların ortası elle çukuşlaştırılarak açılır. Kıyılmış tereotu ve maydanoz karıştırılır. Peynir, çukurlara konarak kapatılır. Oval veya yuvarlak şekil verilir. Peynir konan yerleri alta gelmek Özere yağlanmış bir tepsiye dizilir. Elle, bir parmak inceliğine gelinceye kadar bastırılır. Katan bîr kaşık yağ ile iki yumurta sarısı birbirine karıştırılarak parçaların üzerine sürülür. Orta hararetli bir fırında 25 – 30 dakika müddetle pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder