{[['
']]}
Malzemeler:
- 350 gr. badem
- 30 gr. un
- 30 gr. tereyağı
- 1,5 yumurta akı
- 150 gr. un – şeker
- Vanilya.
Bademlerin kabukları çıkarılır. 100 gr. ayrılarak boyuna ince ince kıyılır.^ Fırında pembeleştirilir. Kalan 250 gr. badem, badem makinesinden geçirilir. Hamur tahtasına dökülür. Etrafına un, urc – şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi: ortasına tereyağı ve, 1,5 yumurta akı konur Evvelâ orta-dakiler ezilerek yoğurulur. 3-4 parçaya ayrılır. İki santimetre çapında silindirler yapılarak önceden hazırlanmış kıyılmış bademe bulanır. Verev verev kesilerek hafif yağlanmış tepsilere dizilir. Hafif hararetteki fırında beyaz bir renk alıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder