Pehli Tarifi

{[['']]}




Malzemeler:

  • 15 kalem yağlı kuzu pirzola

  • 4 adet soğan

  • 6 diş sarımsak

  • 4 yemek kaşığı tereyağı

  • 5 adet patlıcan

  • 10 adet sivribiber

  • 7 adet domates

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Tuz, karabiber, kekik

Not:
150″C fırında 1 saat 15 dakika pişirilirse daha güzel olur.
Pehli Tarifi:
1-Kuzu pirzolalar, tereyağında iki tarafı da kızartılır.
2- Bir tepsinin altına pirzolalar dizilir, üzerine piyaz, doğranmış soğan ve sarımsak malzemeleri koydukça tuzu ve baharatları da aralarına serpiştirilir.
3- Üzerine küp küp doğranmış, tuzda bekletilip yıkanmış patlıcanlar, iri doğranmış biber ve kabuksuz iri doğranmış domatesler serpilir.
4- 1 su bardağı su ile salça kar ıştırı-lıp üzerine dökülerek kalan tereyağı üzerine konulur.
5- Kapağını kapatıp çok kısık ocakta 25-35 dakika pişirdikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun…

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri