{[['
']]}
Malzemeler:
- 15 kalem yağlı kuzu pirzola
- 4 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 5 adet patlıcan
- 10 adet sivribiber
- 7 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kekik
Not:
150″C fırında 1 saat 15 dakika pişirilirse daha güzel olur.
Pehli Tarifi:
1-Kuzu pirzolalar, tereyağında iki tarafı da kızartılır.
2- Bir tepsinin altına pirzolalar dizilir, üzerine piyaz, doğranmış soğan ve sarımsak malzemeleri koydukça tuzu ve baharatları da aralarına serpiştirilir.
3- Üzerine küp küp doğranmış, tuzda bekletilip yıkanmış patlıcanlar, iri doğranmış biber ve kabuksuz iri doğranmış domatesler serpilir.
4- 1 su bardağı su ile salça kar ıştırı-lıp üzerine dökülerek kalan tereyağı üzerine konulur.
5- Kapağını kapatıp çok kısık ocakta 25-35 dakika pişirdikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun…
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder