{[['
']]}
Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı et suyu
- Tuz
Üzeri için:
- 1 adet soğan
- 200 gr kavurma
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi
Batırma Pilavı Tarifi:
1-Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir.
2-Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır.
3- Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp 12-15 dakika pişrimeye bırakılır.
Pilavın üzeri için:
1- İnce kıyılmış soğan, tereyağında sotelendikten sonra kavurma ilave edilir.
2 -İnce doğranmış biberle 2 dakika kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır.
3 -İnce doğranmış maydanoz ve salçası atılıp 1-2 dakika kavurduktan sonra hazırdır.
4- Ekşi erik istenirse bu karışıma
atılır arzu edilmezse ayrı da konulabilir.
5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder