Batırma Pilavı Tarifi

{[['']]}




Malzemeler:

  • 2 su bardağı bulgur

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 su bardağı et suyu

  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 adet soğan

  • 200 gr kavurma

  • 2 adet domates

  • 3 adet sivri biber

  • 10 dal maydanoz

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi

Batırma Pilavı Tarifi:
1-Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir.
2-Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır.
3- Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp 12-15 dakika pişrimeye bırakılır.
Pilavın üzeri için:
1- İnce kıyılmış soğan, tereyağında sotelendikten sonra kavurma ilave edilir.
2 -İnce doğranmış biberle 2 dakika kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır.
3 -İnce doğranmış maydanoz ve salçası atılıp 1-2 dakika kavurduktan sonra hazırdır.
4- Ekşi erik istenirse bu karışıma
atılır arzu edilmezse ayrı da konulabilir.
5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri