Namaz Çorbası Tarifi

{[['']]}




Malzemeler:

  • 2 su bardağı dövme buğday

  • 1 su bardağı nohut

  • 500 gr kuzu gerdan

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • Kimyon

  • Karabiber

  • Tuz

  • 1 adet soğan

Namaz Çorbası Tarifi:
1-Bir gece önceden dövme buğday 2 litre su ile ıslatılır ertesi günü ocağa konulur.
2- Gerdanlar içine ilave edilir ve kısık ateşte kaynamaya başlar. Gerdan, kemiklerinden ayrılana kadar pişirilir.
3- Suyu eksildikçe kaynar su ilave edilir.
4 -Pelte kıvamına gelince tereyağında kızdırılan baharatlar üzerine dökülür, baharatları ve tuzu ayarlanıp servis edilir.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri