{[['
']]}
Malzemeleri:
- Çilekli dondurma
- 500 ml. krema
- 1/2 adet, uzunlamasına ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış vanilya çubuğu
- 5 adet iri yumurtanın sarısı
- 100 gram toz şeker
- 500 gram taze çilek
- 1 yemek kaşığı çilek likörü
- Beze karışımı ve taban
- 3 adet iri yumurtanın akı
- 100 gram toz şeker
- 100 gram çilek reçelinin suyu
- 12 adet kedidili bisküvisi
Alaska Bombası ( Dondurmalı Pasta ) Tarifi:
Çilekli dondurma: Krema ve vanilya çubuğunu küçük bir tencereye koyun ve orta-kısık dleşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşten alın ve kenarda bekletin. • Yumurtaların sarısıyla şekeri, ısıya dayanıklı bir kap içinde, rengi açılıp kremsi bir kıvama gelene dek mikser ile yüksek hızda çırpın. Sıcak kremanın üçte birini azar azar yumurtalı karışımın içine yedirin. Kalan kremayı da yedirin. • Kabı içi kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine oturtun ve karışım kaşığın arkasını kaplayacak gibi koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve vanilya çubuğunu içinden çıkarın. • Çilekleri likörle beraber blendır’da çekin ve bir süzgeçten geçirin. Çilekli karışımı kremanın içine karıştırın ve soğuyana dek buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin. • Karışımı bir dondurma makinesine aktarın ve makinenin talimatlarına uygun olarak dövün (veya elinizle çırpın).
Beze karışımı ve taban: Fırınınızı 220 derecede ısıtın. Bir fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. • Yumurtaların akını orta boy bir kaba koyun ve yumuşak tepecikler oluşturuncaya dek mikser ile orta hızda çırpın. Şekeri de azar azar içine ekleyin ve sert tepecikler oluşturana dek çırpın. • Reçeli küçük bir tencereye koyun ve kısık ateşte ısıtın. Kedidili bisküvilerinin bir yüzüne fırça ile reçel sürün. • İkişer kedidilini, biraz beze karışımını yapıştırıcı olarak kullanarak birbirine yapıştırın. Bu şekilde hasırladığınız kedidillerini yan yana tepsiye yerleştirin. • Her bir kedidili ikilisinin üzerine bir top dondurma koyun. Üzerlerine bolca beze karışımı koyarak hepsini kaplayacak bir tabaka oluşturacak şekilde yayın. Bir spatula veya bir kaşığın arkası ile bezeyi yer yer yukarı doğru çekerek dekoratif tepecikler oluşturun. • Hemen fırına verin ve üzeri altın rengini alana dek 4-5 dakika pişirin. • Hemen servis yapın.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder