Kuru Fasulye Ezmesi Tarifi

{[['']]}




Malzemeler;

  • 250gram kuru fasulye

  • 2 adet limon

  • kırmızı biber

  • zeytinyağı

  • 250gr. tahin

  • 4-5 dif sarımsak

  • karabiber

  • sumak

Kuru Fasulye Ezmesi Tarifi:

Fasulyeler akşamdan suda ıslatır. Suda haşlanarak süzülür. Kabuklar soyulur fasulyeler püre haline getirilir. Bir kap içerisine içinde dövülen sarımsak, limon suyu, tuz ve tahin iyice karıştırılır. Koyu bir bulamaç yapılır. Servis tabağının içerisine alınır. Üzerine kızdırılmış yağ ile kırmızı biber dökülür. Maydanozla süslenebilir.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun

Kaynak: Damak.Net
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri