{[['
']]}
Malzemeler;
- 250gram kuru fasulye
- 2 adet limon
- kırmızı biber
- zeytinyağı
- 250gr. tahin
- 4-5 dif sarımsak
- karabiber
- sumak
Kuru Fasulye Ezmesi Tarifi:
Fasulyeler akşamdan suda ıslatır. Suda haşlanarak süzülür. Kabuklar soyulur fasulyeler püre haline getirilir. Bir kap içerisine içinde dövülen sarımsak, limon suyu, tuz ve tahin iyice karıştırılır. Koyu bir bulamaç yapılır. Servis tabağının içerisine alınır. Üzerine kızdırılmış yağ ile kırmızı biber dökülür. Maydanozla süslenebilir.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun
Kaynak: Damak.Net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder