{[['
']]}
Malzemeler:
- 1 demet semizotu
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet ince uzun dolmalık biber
- 3 diş sarmısak
- 1 adet küçük boy patates
- 250 gr kemiksiz tavuk kalça eti (kuşbaşı ya da parmak şeklinde uzun uzun doğranmış olmalı)
- 1 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- 4-5 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tavuklu Semizotu Lepesi Tarifi:
Semizotunun kök kısmı kesilip atılır. Saplarıyla birlikte bir santim kalınlığında doğrandıktan sonra yıkanıp süzülür. Soğan incecik yemeklik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğranır. Dolmalık biber ve patates de tavla zarı formunda dilimlenir. Sıvı yağ, soğan ve sarmısak orta boy bir tencereye koyulup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak 2 dakika kadar kavrulur
Doğranmış tavuk eti eklenip 2-3 dakika daha kavrulduktan sonra patates, biber ve semizotu ilave edilir. Karıştırılarak 5 dakika, sebzeler suyunu verinceye kadar pişirilir. Son olarak, yıkanmış pirinç ve sıcak tavuk suyu da katılıp tuz ve biberler serpilir. Ağzı kapalı vaziyette, arada sırada karıştırılarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak sıcak servise sunulur.
Kaynak: Yemek-tarifleri.Tv
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder