{[['
']]}
Malzemeler:
Kek
- 90 gr. doğranmış bitter çikolata
- 150 mi. krema
- 100 gr. un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 60 gr. taze hindistancevizi rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- ‘/4 çay kaşığı tuz
- 90 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 200 gr. toz şeker
- 2 adet iri yumurta
Çikolatalı Sos
- 60 gr. doğranmış bitter çikolata
- 125 mi. krema
- 2 yemek kaşığı taze hindistancevizi rendesi
- Taze hindistancevizi rendesi (süsleme için)
Çikolatalı Hindistan Cevizli Mini Kek Tarifi:
Kek: Fırınınızı 170 derecede ısıtın. • 12 gözlü bir top kek kalıbının gözlerine kâğıt kalıplar oturtun. • Kaynayan su dolu bir tencere üzerine
oturttuğunuz bir kabın içinde çikolata ile kremayı eritin. • Soğuması için kenarda bekletin. • Un, kabartma tozu, hindistancevizi rendesi, kakao ve tuzu orta boy bir kabın içinde karıştırın. • Başka bir geniş kabın içinde tereyağı ve şekeri mikser ile yüksek hızda krema kıvamına gelene ve rengi açılana dek çırparak karıştırın. • Yumurtaları teker teker tereyağlı karışıma ekleyip her seferinde iyice çırpın. • Mikseri düşük hızdd çalıştırarak azar azar kuru malzemeleri ve erimiş çikolatayı karışıma yedirin. • Hazırladığınız karışımı kalıbın her bir gözünün dörtte üçünü dolduracak şekilde paylaştırın. • Kalıbı fırına vererek keklerin üzeri altın rengini alıp sertleşene dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin. • Kalıbı fırından çıkararak kekleri tamamen soğumaya bırakın.
• Çikolatalı Sos: Kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde çikolata ile kremayı eritin. Ocaktan alın ve hindistancevizi rendesini içine ekleyerek karıştırın. Koyulaşması için 20 dakika buzdolabında bekletin. • Hazırladığınız sosu keklerin üzerine sürüp hindistancevizi parçaları ile süsleyin.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder