{[['
']]}
Malzemeler:
- 18 istiridye
- Tereyağı
- Un
- 1 bardak beyaz şarap
- 1 demet maydanoz
- Tuz
Fırında İstiridye Tarifi:
İstiridyeler iyice temizlendikten sonra ıslatılmış olan bir tavaya bırakılır. 2 veya 3 dakika sonra kabukları açılınca ise hemen etleri çıkarılır. 5 kişilik servis olduğu için ise 5 kabuk süsleme için içine bırakılır. Sonra ise tereyağı tavada eritildikten sonra un katılır.2 veya 3 dakika kavrulur.Buna ise şarap ve tuz ilave edilir.Hafif bir aateşte 8 veya 10 dk pişirilir. Maydanoz ufak ufak doğranır ve salçaya katılarak karıştırılır. İstiridyeler fırın tepsisine sıralanır ve kabuklu olanlar kenarlara yerleştirilir, hazırlanmış salça üzerine gezdirilir. Orta sıcaklıkta 10 veya da 15 dk kızartıldıktan sonra ister sıcak, ister soğuk olarak da servis yapılmaktadır.
Kaynak: Yemektarifleri1.Com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder