{[['
']]}
Malzemeler:
- 800 gram sığır eti
- 200 gram havuç (3 orta)
- 100 gram kereviz (1 orta)
- 400 gram sarı patates
- 15 adet arpacık soğanı ya da 2 orta baş soğan
- 12 bardak su
- 1/2 çorba kaşığı tuz
Sığır Haşlaması Tarifi:
Bir tencerenin içerisine panceta veya da döş taraflarından kemikli bir şekilde olarak yumurta büyüklüklerinde parçalara kesilmiş 800 gr. sığır eti, üstleri kazınmış, meyili kesilmiş 3 orta havuç soyulmuş, yarın ay şeklinde kesilmiş 1 kereviz, 15 adet arpacık soğanı veya da 8'e bölünmüş 2 orta soğan, 10 bardak su ile yarım çorba kaşığı da tuz ilave edilir ve tencere ateşine oturtulur. Suyun ısınması ile beraber üstünde biriken köpükler bir delikli kepçe yardımı ile alınıp atılır. Sonra ise tencerenin kapağı kapatılır ve ortadan daha az bir kuvvetteki ateşte 3,5 saat kadar haşlanmak için bırakılır. Sonra ise tencerenin içine kabukları soyulmuş ve yarım parmak kalınlıklarında yarım diare şekillerinde doğranmış 3 orta baş patates katılarak tekrar tecerenin kapağı kapatılır ve etler de pişip de iyice yumuşak bir durum alıncaya dek yarım saatten 45 dk aralarında haşlanır ve tabağa ise servis yapılır.
Kaynak: Yemektarifleri1.Com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder