Orman Kebabı Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 300 Gr but tarafından yağlı koyun eti

  • 4 Adet büyük patates

  • 3 Adet orta büyüklükte havuç

  • 5 Çorba kaşığı margarin

  • 250 Gr soğan

  • 1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)

  • 1 Çorba kaşığı kekik

  • Yeteri kadar tuz

  • 2 veya 2,5 Su bardağı su


Orman Kebabı Tarifi:
Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.

Kaynak: Yoreselyemektarifleri.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri