Döğme Çorbası Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 2 su bardağı döğme

  • 2 çay bardağı nohut

  • 500 gr kemikli kuzu eti

  • 2 litre su

  • 2 adet kuru soğan

  • 3 adet sivri biber

  • 3 domates

  • 2 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 tadı kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 8 dal taze kekik

  • Pul biber

  • 1 dal fesleğen

  • Tuz


Döğme Çorbası Tarifi:
1) İki su bardağı döğme ve nohut bir gece önceden ıslatır.
2) İki litre su ile tencereye konulup nohutları pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirilip bir kenarda bekletilir.
3) Tereyağında ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
4) Daha sonra fazla iri olmayan kuzu eti ilave edilir.
5) Suyunu bırakıp çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişrilir.
6) ince doğranmış biberler ve domatesler ilave edilir, 3-4 tur sote-lenirve salçası verilir.
7) 1 dakika kavurduktan sonra haşlamış olduğumuz döğme ve nohut suyu ile birlikte etlere ilave edilir. Tuzu ve baharatı ayarlandıktan sonra pişimi tamamlana kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir ve sonra servis edilir.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri