Domatesli Pilav Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • Yarım kilo pirinç (yaklaşık 3 su bardağı pirince karşılık geliyor)

  • 100 gram tereyağı

  • 3-4 adet orta boy rendelenmiş domates (kabukları soyulmuş domatesi robottan da geçirebilirsiniz)

  • Ağız tadınıza göre tuz

  • 2 su bardağı kaynar su


Domatesli Pilav Tarifi:

Pirinci yıkayıp ılık su içinde bekletin (Zamanınız yoksa 15-20 dakika zamanınız varsa 1-2 saat). Su içinde bekletilen pirinçden yapılan pilav daha tane tane oluyor.

Tencerede tereyağını eritin, pirinci ilave edin. Pirinç taneleri biraraya gelip, yapışmaya başlayıncaya kadar kavurun. İyi kavurmak bir pilavın güzel olması için en önemli faktörlerdendir.

Tuzu ve domatesleri pirince ilave edin, 2-3 dakika daha kavurun ve kaynar suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Pirinç tamamen suyunu çektikten sonra ocağı söndürün, kapak ile tencere arasına kağıt havlu veya bir kaç kat peçete koyun. 10-15 dakika dinlendirin.

Kaynak: Yoresekyemektarifleri.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri