{[['
']]}
Malzemeler:
- 600 gr taze asma yaprağı
- 2 su bardağı kuru iç bakla
- 3 adet büyük boy soğan
- 2 çay bardağı buğday yarması
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 10 dal taze reyhan
- 5 dal nane, 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy domates
- 20-25 dal ince kıyılmış dereotu
- 600 gram koyun sırtı, tuz
Dolmanın pişirme sosu için:
- 2 adet soğan, yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Bakla Sarması Tarifi:
1 İç bakla, buğday yarması, ince doğranmış soğan, rendelenmiş domates, biber salçası ve domates salçası, ince kıyılmış reyhan, nane, dereotu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ilave edilip karıştırılır.
2 Kaynayan tuzlu suda şok haşlanmış asma yapraklarına içler konulup bohça şeklinde sarılır.
3 Sarmaları koyacağımız tencerenin dibine sote soğan, havuç ve asma yaprağı üzerine iri kuşbaşı doğranmış etler onun üzerine yaprak sarmalar dizilir.
4 Pişirme sosu için tereyağında ince kıyılmış soğanlar sotelenip salçası ilave edilir.
5 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu verilir.
6 Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayıp dolmaların üzerine dökülür.
7 2 saat kısık ateşte pişirdikten sonra etleri ile beraber servis edilir.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder