Bakla Sarması Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 600 gr taze asma yaprağı

  • 2 su bardağı kuru iç bakla

  • 3 adet büyük boy soğan

  • 2 çay bardağı buğday yarması

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 10 dal taze reyhan

  • 5 dal nane, 1 su bardağı su

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet büyük boy domates

  • 20-25 dal ince kıyılmış dereotu

  • 600 gram koyun sırtı, tuz


Dolmanın pişirme sosu için:

  • 2 adet soğan, yarım su bardağı su

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı


Bakla Sarması Tarifi:

1 İç bakla, buğday yarması, ince doğranmış soğan, rendelenmiş domates, biber salçası ve domates salçası, ince kıyılmış reyhan, nane, dereotu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ilave edilip karıştırılır.
2 Kaynayan tuzlu suda şok haşlanmış asma yapraklarına içler konulup bohça şeklinde sarılır.
3 Sarmaları koyacağımız tencerenin dibine sote soğan, havuç ve asma yaprağı üzerine iri kuşbaşı doğranmış etler onun üzerine yaprak sarmalar dizilir.
4 Pişirme sosu için tereyağında ince kıyılmış soğanlar sotelenip salçası ilave edilir.
5 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu verilir.
6 Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayıp dolmaların üzerine dökülür.
7 2 saat kısık ateşte pişirdikten sonra etleri ile beraber servis edilir.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri