{[['
']]}
Malzemeler:
- 1 kg. kuzu kıyması
- 200gr. köftelik bulgur (ıslatılmış). (I su bardağı/
- 6 adet yumurta
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 150 gr. tereyağı (10 çorba kş.)
- 200gr. soğan (ince kıyılmış). (2 orta boy)
- 100 gr. çamfıstığı (/ 2 su bardağı)
- 1 çay kş. tarçın
- 500 mi et suyu (2 su bardağı).
İçli Köfte Tarifi:
1. Etin yansını, bulguru, yumurtaların dördünü, tuz ve biberi elle karıştırıp ezerek bir harç elde edin. Kalan yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
2. Bir tavada tereyağının yansı eritin. Yağ kızınca soğanı içinde biraz kanının. Ardından kalan kıymayı ve fıstığı ekleyin, Tuzu ve baharatını katıp, kanştınn. Kıymayı, verdiği suyu çekinceye kadar pişirip ateşlen alm,
3. Bulgurlu kıymadan ceviz içi büyüklüğünde bir parça alıp avucunuzun içine yerleştirin. Öbür elinizi ıslatıp, başparmağınızı hamımın ortasına yerleştirin. Hamuru başparmağınız ile işaretparmağınız arasında hafifçe sıkıştırıp, aynı yöne doğru çevirerek kenarı yüzük kalınlığında içi boş bir kovan elde edin,
4. Bu kovanın içini kavurduğunuz kıymalı hare ile doldurun. Elinizi ıslatıp, dış kabuğu yumuşatarak köftenin ağzını kapatın. Bütün köfteleri böylece hazırlayıp, bir tencereye dizin.
5. Et suyunu bir taşım kaynatın. Tenceredeki köftelerin üzerine sıcak et suyunu gezdirip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda tencereyi ateşten alın. köfteleri süzdürerek sudan çıkarın.
6. Tavada kalan tereyağını eritin. Yağ kızınca köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayarak tavaya yerleştirin. İler yanı eşitçe kızarıp, kahverengileşince süzdürerek yağdan alın ve üzerine kâğıt havlu serilmiş bir servis tabağına çıkarın. Temiz bir tabağa aktarıp sıcak olarak servis yapın.
Kaynak:Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder