{[['
']]}
Malzemeler:
- 1 çay fincanı köftelik bulgur
- 1 çay fincanı domates suyu
- 3 adet domates (Kabugu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış)
- 2 çorba kasigi tahin
- 2 orta boy kuru sogan
- 5 yesil biber
- 1 çorba kasigi biber salçasi
- Kafi miktar limon suyu veya nar ekşisi
- Maydanoz
Yapılışı:
Güneydoğu Anadolu'ya has geleneksel bir yaz yemeği veya çorbasıdır.Köftelik bulgura domates suyunu boca edin. Arada bir karistirarak bulguru sisirin. Yesil biberi ve domatesi çok küçük dograyarak; ince kiyilmis sogan, tahin biber salçasi ve sismis bulguru hep birlikte yogurun.Yogurdunuzun karisimda bulgur tane tane ve sert olarak dise gelmemelidir. Limon suyu veya nar eksisini buzlu su ile inceltip, yogurdugunuz karisima ekleyerek, üzerine kiyilmis maydanoz serpin. (İçine buz parçaçiklari da atilabilir. Tahinin yeterliligi; eksinin kafi olup olmadigi, agiz lezzetinize baglidir. Arttirip, eksiltebilirsiniz.)
Bu soguk yemek çorba gibi kasikla yenir.
Tarif: Aziz Yanardağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder