{[['
']]}
Malzemeler:
- 3 adet büyük kuru soğan
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
Yapılışı:
Soğanlar çember şeklinde doğranır. Bir kap içerisinde un ve nişasta karıştırılır, ikinci bir kap içerisinde de yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri karıştırılarak harçlar hazırlanır. Soğanlar sırası ile unlu harca, yumurtalı harca ve galeta ununa bulanır. Bu işlem bir soğan halkası için iki kez tekrarlanarak fritözde kızartılır. Sos malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılarak kızaran soğan halkaları ile servis edilir. Afiyet olsun.
Mantıklı bi tarife benziyor, denemeye değer.
YanıtlaSil