{[['
']]}
- ½ kg ispanak veya pazi
- 1 demet taze sogan
- 200 gr ebegömeci
- 100 gr dalagan otu "isirgan"
- 100 gr gelincik otu
- 100 gr arap saçi veya bir demet dereotu
- 2 su bardagi un
- ½ su bardagi zeytinyagi
Izmir - Urla yöresine özgü bir ot yemegi. Bu yemekte bol miktarda degisik tadlarda ot kullanilmaktadir
Un içine yeterince su ve çok az tuz ilave ederek akiskan boza kivaminda bir hamur elde ediniz. Bu hamuru mixerle çirparak da yapabilirsiniz.
Çalkamayi pisireceginiz firin tepsisini ve Pyrex kabi iyice yaglayiniz. Yumusak hamurun yarisini tepsinin ortasina dökünüz. Hamur kendi kendine tepsi içine yayilir.
Otlari güzelce yikayiniz süzünüz ve ince dograyiniz. Tuz karabiber ilave edip elinizle güzelce harmanlayiniz. Fazlaca olmamak sarti ile otlari adeta yogurunuz. Ot karisimini, ortasinda yumusak hamur bulunan tepsiye bastirarak yayiniz. Bu esnada otlar hamur içine karisir ve hamur el tazyiki ile tepsinin kenarlarina kadar ulasir.
Kalan yumusak sulu hamuru da otlarin üstüne kasikla gezdirerek dökünüz. Otlarin bütün yüzeyinin hamurla kaplanmamasi, ot yesilllerinin görünmesi gerekir. Kalan zeytinyagini da kasikla gezdirerek çalkamanin üzerine ilave ediniz.
200 dereceye isitilmis firinin orta katinda 25-30 dakika firinlayiniz. Alt üst kizardiktan sonra Sicak servis ediniz.
Arzu edenler üzerine yogurtta dökebilirler.
Tarif: Aziz Yanardağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder