{[['']]}
MALZEMELER
Beze için
- 3 yumurta akı
- 5 çorbakaşığı esmer şeker
- 5 çorbakaşığı toz şeker
İç için :
- yarım kg kırmızı erik
- 3 kırmızı eima
- yarım çaykaşığı tarçın
- 3 çorbakaşığı esmer şeker
- 1 su bardağı şekerli su
- 6 Kişilik
Elmalı ve Erikli Beze Tatlısı tarifi
Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder