Elmalı ve Erikli Beze Tatlısı Tarifi

{[['']]}



MALZEMELER
Beze için

  • 3 yumurta akı
  • 5 çorbakaşığı esmer şeker
  • 5 çorbakaşığı toz şeker

İç için :

  • yarım kg kırmızı erik
  • 3 kırmızı eima
  • yarım çaykaşığı tarçın
  • 3 çorbakaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı şekerli su
  • 6 Kişilik

Elmalı ve Erikli Beze Tatlısı  tarifi

Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri