Rulo Börek Tarifi

{[['']]}



Malzemeler

• 3 yufka
• 1 yumurta
• 100 gr peynir veya lor
• 4 patates
• 1 soğan
• 1 bardak yoğurt
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• Tuz

Rulo Börek Tarifi:

1- Tezgaha bir yufka serilir. Yoğurt ile yağ çırpılıp yufkanın üzerine sürülür.
2- ikinci yufka da onun üzerine konup aynı karışımdan sürülür ve yufkalar tam orta-
^ dan ikiye bölünür.
3- Kestiğimiz kenara hazırladığımız iç boydan boya konup yufka rulo şeklinde sanlır.
4- ikinci parça da aynı şekilde yapılıp 5′er santim arayla kesilir, kestiğimiz taraf üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üzerine 1 yumurta çırpılıp, sürülür kızgın fırında pişirilir.

İçin hazırlanması:

1- Patatesler haşlanıp soyulur ve rendelenir.
2- Soğan da rendelenir ve bir tavaya yağ konularak kavrulur.
3- Rendelenmiş patates ve tuz ilave edilip bir miktar kavrulup ateşten alınır. Peynir ve karabiber de ilave edilerek iç olarak kullanılır.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri