Kaymaklı Güllaç Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

• Yarım paket güllaç
• 3 yumurta
• 1.5 litre süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 500 gr tereyağı

Kaymaklı Güllaç Tarifi:

1-3 yumurta ile şeker çırpılır. Un ilave edilip, karıştırılır.
2- Ateşe konup yavaş yavaş karıştırılarak 1 kilo süt de ilave edilip, mu hallebi gibi pişirilir. Krema kıvamına gelince yağ ve vanilya ilave edi lip, ateşten alınır. Soğuyana kadar mikerle çırpılır.
3- Tepsiye bir güllaç yerleştirilip ıslatılır. Üst üste ıslatılıp yerleştirilir. Arasına pişirilen krema dökülüp yaydırılır (sıcak olarak). Tekrar üzerine güllaç yaprakları ıslatılarak yerleştirilir.
4- Yarımkilodıksütebirmiktarşekerkatılarak güllacın üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulur. Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz parçalan serpilir. Varsa ara ara çilek reçeli ve incir reçeli dilimleri yerleştirilip kesilerek servis yapılır.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri