{[['
']]}
Malzemeler:
• Yarım paket güllaç
• 3 yumurta
• 1.5 litre süt
• 1 su bardağı şeker
• 1 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• 500 gr tereyağı
Kaymaklı Güllaç Tarifi:
1-3 yumurta ile şeker çırpılır. Un ilave edilip, karıştırılır.
2- Ateşe konup yavaş yavaş karıştırılarak 1 kilo süt de ilave edilip, mu hallebi gibi pişirilir. Krema kıvamına gelince yağ ve vanilya ilave edi lip, ateşten alınır. Soğuyana kadar mikerle çırpılır.
3- Tepsiye bir güllaç yerleştirilip ıslatılır. Üst üste ıslatılıp yerleştirilir. Arasına pişirilen krema dökülüp yaydırılır (sıcak olarak). Tekrar üzerine güllaç yaprakları ıslatılarak yerleştirilir.
4- Yarımkilodıksütebirmiktarşekerkatılarak güllacın üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulur. Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz parçalan serpilir. Varsa ara ara çilek reçeli ve incir reçeli dilimleri yerleştirilip kesilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder