İncir Tatlısı Tarifi

{[['']]}



MALZEMELER:

  • 2adet yumurta
  • 1bardak şeker,
  • 2kaşık kabartma tozu,
  • 1bardak ceviz,
  • 2bardak un,
  • 12adet kuru incir,
  • kremşanti,
  • süt


İncir Tatlısı Tarifi:

İncirleri doğrayın ve sıcak suda 1saat bekletin. Kremşantiyi hazırlayın ve buzdolabında soğutun. Unu eleyip kabartma tozuyla karıştırın. Yumurta ve şekeri çırpın, unu ilave ederek hamur yapın. İncirlerin suyunu iyice süzün, ceviz ile beraber hamura yedirin. Yağlanmış kalıba aktarın, 170derecede 20dk pişirin. Soğuduğunda üzerine kremşanti bulayın, dilimleyerek servis edin
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri