Düğün Çorbası Tarifi

{[['']]}



Malzemeleri:

  • 1/2 kilogram koyun gerdanı
  • 2 kahve fincanı un
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 100 gram margarin
  • 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
  • 1 adet küçük havuç
  • Terbiyesi için;
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/2 adet limonun suyu

Hazırlanışı:
Boyun yıkandıktan sonra bol su içinde soğan ve havuç ilavesiyle pişinceye kadar kaynatılır. Soğuyunca etler ayıklanıp bir tabağa alınır. Margarin eritilir, un ve kırmızı biber ilave edilerek kavrulur. Kaynamış et suyundan 5 bardak konur. Hafif karıştırılarak kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve süt iyice çırpılır. Çorbadaki et suyundan da ilave edilerek yavaş yavaş çorbaya akıtılır. Ayıklanan etlerde konduktan sonra bir taşım kaynatılır ve ocak kapatılır. Çorba servise hazırdır.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri