{[['
']]}
Malzemeleri:
- 1/2 kilogram koyun gerdanı
- 2 kahve fincanı un
- 5 su bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 100 gram margarin
- 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
- 1 adet küçük havuç
- Terbiyesi için;
- 1/2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Boyun yıkandıktan sonra bol su içinde soğan ve havuç ilavesiyle pişinceye kadar kaynatılır. Soğuyunca etler ayıklanıp bir tabağa alınır. Margarin eritilir, un ve kırmızı biber ilave edilerek kavrulur. Kaynamış et suyundan 5 bardak konur. Hafif karıştırılarak kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve süt iyice çırpılır. Çorbadaki et suyundan da ilave edilerek yavaş yavaş çorbaya akıtılır. Ayıklanan etlerde konduktan sonra bir taşım kaynatılır ve ocak kapatılır. Çorba servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder