{[['
']]}
Malzeme :
- 250 gr. uzun, parlak pirinç
- 1,5 kg. toz şeker
- 200 gr. hararot
- 2 gr. safram
- 50 gr. beyaz fıstık
- 50 gr. yeşil fıstık
- 50 gr. kuş üzümü
- Bir âdet nar.
Zerde Tarifi:
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Yarım saat ılık suda ıslatılır. Beş litre kaynar su ile ateşe konur. Karıştırılmadan tane tane uzayıncaya kadar pişirilir. Pirince 1,5 kg, şeker, incecik kıyılarak 1 – 2 kaşık ve biraz su ile îyice ezilmiş safram ilâve edilir. Biraz kaynatıldıktan sonra su ile ezilmiş hararot ilâve edilir. Birkaç taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Kâselere boşaltılır. Soğuyunca üzerine nar, fıstık, üzüm serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder