Çılbır (Poşe) Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :

10 Yumurta,
2 !t. su, bir fincan sirke,
Biraz tuz.

Çılbır (Poşe) Tarifi:

2 it. suyu bir tencereye koyunuz. Tuz ve sirkeyi ilâve edip kaynatınız (Sirke yumurtanın dağılmasını önfer). Su kayrrayinca yumurtaları birer birer yavaşça kırınız. Akla be-yazlaşıncaya kadar bekletiniz. Delikli bir kepçe ile yavaş­ça alınız, servis tabağına koyunuz ve istediğiniz yerde kul­lanınız.

Not : Özerine sarmtsaklı yoğurt, üstüne kırmızı biberli yağ dökerek yemek olarak kullanabilirsiniz. îs-parfak püresi hazırlayıp özerlerine bu Poşe yu­murtayı koyup en üstüne de Beasmeî salçası döküp fırında hafif kızartıp öğle yemeklerinde ve ziyafet mönülerinde kullanabilirsiniz.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri