{[['
']]}
Malzemeler :
10 Yumurta,
2 !t. su, bir fincan sirke,
Biraz tuz.
Çılbır (Poşe) Tarifi:
2 it. suyu bir tencereye koyunuz. Tuz ve sirkeyi ilâve edip kaynatınız (Sirke yumurtanın dağılmasını önfer). Su kayrrayinca yumurtaları birer birer yavaşça kırınız. Akla be-yazlaşıncaya kadar bekletiniz. Delikli bir kepçe ile yavaşça alınız, servis tabağına koyunuz ve istediğiniz yerde kullanınız.
Not : Özerine sarmtsaklı yoğurt, üstüne kırmızı biberli yağ dökerek yemek olarak kullanabilirsiniz. îs-parfak püresi hazırlayıp özerlerine bu Poşe yumurtayı koyup en üstüne de Beasmeî salçası döküp fırında hafif kızartıp öğle yemeklerinde ve ziyafet mönülerinde kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder