{[['
']]}
Malzemeler :
- 3 baş soğan
- 4 kaşık tereyağı veya margarin
- 250 gram kuzu veya koyun kuşbaşı et
- 3 domates
- 1 kilo patlıcan
- 2 dolmalık biber
- Tuz,
- biber.
Patlıcan Silkme Tarifi:
Silkme hazırlarken üç baş soğanı bir tahta üzerinde ince ince doğrarız. Bundan sonra, bu soğanları derin bir tencerede kızdıracağımız dört kaşık yağda nar gibi oluncaya kadar kızartırız.. Bundan sonra da, kızaran soğanlara etleri katıp, tahta kaşıkla karıştıraraktan, on beş dakika kadar pişiririz. Bu sırada bir domatesin kabuklarını çıkarıp tencereye lokma lokma doğrar, tuz ve biber katarız. Et ve domates suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakırız.
Daha önce alaca olarak soymuş ve dilimlenmiş olduğumuz ve yarım saat tuzlu suda bıraktığımız patlıcanları süzüp etlere katarız. Bundan sonra, kabuklarını çıkardığınız iki domatesi ve iki dolmalık biberi de bunların uzcrmc doğrar, bir bardak su koyup, tuz ve biber koyup pişiririz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder