Hindi Dolması Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 1 adet 4 kiloluk hindi,
  • 1,5 kilo kestane,
  • 2 elma,
  • 3 portakal,
  • 3 kaşık domates salçası,
  • 1 kaşık yoğurt,
  • 1 paket tarçın.
  • Defne yaprağı,
  • Karabiber,
  • tuz.
Hindi Dolması Tarifi:

Hindiyi soyup tüylerini temizledikten sonra ateş üze­rinde de tütsüleyip ince tüylerini de temizleyiniz. İyice yıkadıktan sonra, büyükçe bir tencerede 2 saate yakın pi­şiriniz. Suyun içinden hindiyi çıkarıp alındıktan sonra def­ne yaprağı, karabiber ve tuz karışımı ile içini ve dışını iyi­ce ovunuz. Başka bir tencerede 1,5 kilo kestaneyi haşlayıp kabuklarını soyunuz. Kestanelerin üzerine 1 paket tarçın, kabukları soyulup küçük küçük küp şeklinde doğranmış el­ma ve 1 tane portakalı ilâve ederek iyice karıştırınız. Hin­dinin içine bu karışımı doldurup dikiniz. Başka bir kapta hindinin pişen suyundan iki kase alınız. Bunun üzerine 3 kaşık domates salçası ve 1 kaşık yoğurdu ilâve edip iyi­ce karıştırınız. Hindinin dışına bu karışımdan sıvazlayıp fırına atınız. 45 dakika bir tarafını 45 dakika diğer tarafı­nın kızarmasını sağlayınız. Fırında hindiyi kızartırken arada bir karışımdan üstüne atınız. Kızarmasına 15 dakika ka­la 2 portakalı halka halka kesip hindinin üstüne ve etrafına dizip tekrar fırına atınız. 15 dakika böylece kızardıktan sonra çıkarıp servis yapınız. Hindinin yanında garnitür ola­rak suyundan içli pilâv yapabilirsiniz.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri