{[['
']]}
Malzemeleri :
- Yarım kilo kuru fasulye
- 2 tane havuç
- 2 tane kereviz
- 2 tane soğan
- 1 baş sarmısak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 tane domates
- Maydanoz, tuz limon.
Islatılmış fasulye güzelce yıkanır. Bol tuzlanır hafif yumuşayınca suyu süzülür. Sebzeler temizlenerek kare şeklinde küçük küçük hazırlanır. Tencereye yağ konur soğanlar ilâve edilerek hafifçe sarartılır. Kabuğu soyularak doğranan domates soğarla birlikte bir iki dakika pişirilir, hazırlanmış sebze ve suyu süzülmüş fasulye tencereye konur sarımsaklar da ayıklanıp bütün bütün tencereye katılır. Suyu ve tuzu ilâve edilerek pişirilir. Servis tabağına alınarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Bol limon sıkılarak yenildiğinde tadı daha da güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder