{[['
']]}
Malzemeler:
- 3 bostan patlıcan
- 2 domates
- 2 yeşil biber
- 100 gr. beyaz
- 1/2 dem el maydanoz
- 1 kahve fincan, zeytinyağı
- karabiber
Patlıcanları fırında veya bir tavada hızlı ateşte çevirerek közleyelim. Közlenmiş patlıcanların sap kısımlarından başlayarak boyuna ikiye bölün. Patlıcanların içlerini kaşıkla boşaltın. Fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız patlıcan içlerini irice kıyın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri, küçük doğranmış yeşil biberleri, ufalanmış beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve yarım fincan zeylin yağını katın ve karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Kalan zeytinyağını patlıcanların üzerine gezdirin. Üzerine karabiber serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder