{[['
']]}
Malzemeler:
- 1 kg. patates
- 1 adet ince dilimlenmiş orta boy soğan
- 60 mi. soğuk su
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- 200 gr. konserve ton balığı (zeytinyağı içinde)
- 2 adet ince dilimlenmiş
- salatalık
- 100 gr. siyah ve yeşil zeytin
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet ince dilimlenmiş
- domates
- 2 adet dörde bölünmüş kata
- haşlanmış yumurta
- 8 adet salamura ançüez filetosu
- 1 adet temizlenmiş ve ince şerit halinde doğranmış dolmalık sarı biber
- Maydanoz (süsleme için)
Geniş bir tencere içinde tuzlu su kaynatın ve patatesleri kabukları ile birlikte yaklaşık 20 dakika haşlayın. • Süzün ve elinizle çalışabilecek kadar soğuyana dek bekletin. Kabuklarını soyun ve tamamen soğumaları için bekletin.
• Patatesleri küçük küçük doğrayın. • Soğanları, sirke, su ve bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte geniş bir kaba koyun. 30 dakika bekletin ve süzün. • Patatesleri, ton balığını, salatalıkları, zeytinleri ve soğanları geniş bir salata kâsesine aktarın. Tuz serpiştirin. Zeytinyağını üzerlerinde gezdirin.
• Hafifçe karıştırın ve domates dilimleri, yumurta parçaları, ançüez dilimleri, dolmalık biber şeritleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek hemen servis yapın.
Kaynak:Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder