{[['
']]}
Malzemeler:
- 42 g yaş maya veya
- 1 çorba kaşığı kuru maya (20 g)
- 4 su bardağı un (450 g)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g)
- 1 su bardağı ılık süt (200 g)
- 100 g tereyağı veya margarin (eritilmiş)
- 1 fincan toz şeker (50 g)
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1 fincan toz şeker (50 g)
- 50 g tereyağı veya margarin (eritilmiş)
- 1 su bardağı kuru üzüm (120 g).
- 2 fincan badem (80 g)
- 75 g damla çikolata
- 1 fincan pudra şekeri (40 g)
- 1 çorba kaşığı süt (15 g)
Un ile tuzu bir kaseye eleyin, ortasını açın. Mayayı sütün içinde eritin ve unun ortasına dökün. Mayalı karışımın üzerini un ile örtüp, 15 dakika ılık bir yerde bekletin.
Tereyağı, şeker ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Hamuru 10 dakika iyice yoğurduktan sonra hafice yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini örterek 15-20 dakika ılık bir yerde bekletin. Sonra hamuru hafifçe yoğurup 40×50 cm.’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Fırça ile tereyağı sürün, iç malzemesini üstüne serpin ve hafifçe kıvırıp, rulo yapın. Ruloyu boylamasına ikiye kesip, iki parçayı kesik kenarlar üste gelecek şekilde dikkatle birbiri üstüne bükün. Bükülmüş hamuru çelenk şeklinde yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, üzerini örterek 20 – 30 dakika ılık bir yerde bekletin. Süt ile pudra şekerini karıştırarak glazür şekerini hazırlayın.
Keki 200°C’lik önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra, glazür şekerini kekin üzerine dökün.
Kaynak: Yemek-Tarifleri.tv
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder