{[['
']]}
Malzemeleri:
- 1/2 kg. patates (haşlanmış)
- tane havuç (haşlanmış )
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1/2 ay kaşığı hardal
- 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- Tuz
- Karabiber
Haşlanmış patates ve havuç iyice ezilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve sarımsaklar koyularak, sotelenir. Son olarak kırmızıbiber koyulur ve ateşten alınır. Patates ve havucun üzerine dökülür. Tuz, karabiber, hardal ve limon kabuğu koyulur ve iyice karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak , küçük havuç şekli verilir. Tabağa dizilir ve üzerine limon suyu gezdirilirek maydanozla süslenir ve servis yapılır. En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder