Yuvarlama Tarifi

{[['']]}




Malzemeler:

  • 500 gr kuzu eti

  • 250 gr yağsız kıyma

  • 1 kg süzme yoğurt

  • 2,5 su bardağı kırık pirinç

  • 1 adet soğan

  • 2,5 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)

  • 1 adet yumurta sarısı

  • Tuz

  • Karabiber, kırmızı pul biber

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı nane

Yuvarlama Tarifi:
Önceden ıslatılmış nohutla et bir tencereye konulup üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ilave edilir.
Tuzu ayarlanır ve kısık ateşte kaynatılır.
Pirinç havanda veya makinede un haline getirilir, rendelenmiş soğan, yağsız kıyma, tuz ve karabiber katılarak iyice yoğurulur. El ıslatılarak bundan nohut iriliğinde parçalar koparılıp yuvarlanır.
2 litre kaynayan suyun tuzunu ayarlayıp bu köfteler suyun içerisine atılır, 10 -12 dakika pişirilir.
Daha sonra diğer tarafta pişmiş olan etli nohut, köftelerin içerisine suyu ile ilave edilir.
Süzme yoğurduna 1 yumurta sarısı ilave edilerek hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan eklenerek sulandırılır.
Bu, yemeğe yavaş yavaş terbiye yapılıp yedirlilir.
3-5 dakika kaynatılır. Tereyağı eritilip nane ilave edilerek yemeğin üzerine gezdirilir ve servis edilir.Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri