Tavuk Bonfile Sarma Tarifi

{[['']]}




Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet küçük boy kuru soğan (soyulmuş, ince doğranmış)

  • 60 g mantar (yıkanmış, kurulanmış ve

  • ince doğranmış)

  • 60 g hindi jambon (ince doğranmış)

  • 60 g ıspanak (dondurulmuş,

  • çözülmüş ve doğranmış)

  • 2 diş sarmısak (soyulmuş, ezilmiş)

  • 30 g bayat ekmek içi (ufalanmış)

  • 60 g parmesan ya da eski kaşar

  • peyniri (rendelenmiş)

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

  • 6 dilim tavuk bonfile

  • 2 yemek kaşığı un

  • 225 g arpacık soğanı (sıcak suya

  • yatırılıp soyulmuş)

  • 340 g taze domates sosu ya da

  • baharatlı domates sosu

  • 285 mi tavuk suyu

  • 200 g pişmiş pirinç

  • Süslemek için:

  • 8 dilim kızarmış ekmek,

  • maydanoz yaprakları

Tavuk Bonfile Sarma Tarifi:
Yağın 2 yemek kaşığını büyük, derin bir tavada ısıtın ve kuru soğanla mantarları bu yağda 2-3 dakika çevirin. Hindi jambonla ıspanağı ekleyin ve 1-2 dakika pişirin. Tavayı ateşten alın, sarmısak, ufalanmış ekmek içi, peynir rendesi, tuz ve biraz da karabiber ekleyip iyice karıştırın.
Bu iç harcı bonfilelere paylaştırın, rulo biçiminde sarıp iplikle bağlayın. Sarmaların her tarafını una bulayın, silkeleyerek fazla gelen unu atın.
Bir yemek kasığı zeytinyağını büyük bir tavada kızdırın,arpacık soğanlarını içinde kavurun.Geri kalan yağı da tavaya koyun vebonfile sarmaları bunun içinde, 5′cr
dakika iyice kızartın.
omates sosunu ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynaymca ateşi kısın, kapağını kapatın, 30-40 dakika ya da tavuk eti pişinceye dek pişirin. Pişmiş pirinci karışıma ekleyin ve 5 dakika ateşte bırakın.
Tavuk bonfile sarmalan alın, ipliklerini çıkarın, tekrar pişirme kabına koyun, 2 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyerek kızarmış baget ekmek dilimleriyle sunun.

Kaynak: Yemektariflerim.Com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri