{[['
']]}
Malzemeler:
- 500gr. ıspanak
- 4 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 cay kaşığı kırmızı biber
- 1 pay kaşığı karabiber
- 1 patates
- 1 su bardağı un
- 1 demet maydanoz
- Kızartma için yağ
Ispanaklı Kaygana Tarifi:
Ispanaklar sağ kısımları temizlenir sonra ince ince doğranıp, yıkanır. Süzgeçten süzdürülür. Bir tepside ıspanak tuzla ovulur. Suyunu hafif sıktırdıktan sonra büyükçe bir kap içerisine alınır. Patates soyulup, rendelendikten sonra ıspanağın içine ilave edilir. 4 yumurta un, kıyılmış maydanozlar ve baharatlar ilave edildikten sonra büyükçe bir tahta kaşıkla, eze eze karıştırılır. Tavaya sıvı yağ konarak kızdırılır. Kaşıkla dökülerek kaygana gibi pişirilir.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun
Kaynak: Damak.Net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder