Ahududulu Çilekli Turta Tarifi

{[['']]}




Malzemeler:
Tatlı turta hamuru

  • 250 gr. un

  • 65 gr. toz şeker

  • yarım çay kaşığı tuz

  • 150 gr. küp doğranmış soğuk tereyağı

  • 1 adet iri yumurta

  • 2 yemek kaşığı krema

Vanilyalı pastacı kreması

  • 2 adet iri yumurta

  • 3 yemek kaşığı buğday

  • nişastası

  • 500 mi. süt

  • 100 gr. toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı

  • yarım çay kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Hazırlık

  • 250 mi. soğuk krema

  • 450 gr. taze böğürtlen ve çilek (büyük olanları ikiye doğranmış)

Ahududulu Çilekli Turta Tarifi:
Harcı hazırlarken kenarda bekletin. Vanilyalı pastacı kreması: Yumurtaları ve nişastayı küçük bir kabın içinde pürüzsüz kıvama gelene dek çırparak karıştırın. 60 mi. sütü azar azar içine ekleyin ve karıştırın. • Şekeri orta boy bir tencereye koyun. Kalan 440 mi. sütü içine ekleyin. • Tencereyi orta ateşe oturtun ve arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. • 2-3 yemek kaşığı şekerli sütü nişastalı karışıma ekleyin, iyice yedirin. • Nişastalı karışımın tamamını sıcak sütün içine dökün ve çırparak iyice karıştırın. Tekrar ateşe oturtun ve hızlı hızlı çırparak kaynatın. Karışım hemen koyulaşacaktır. • Ocaktan alıp ve vanilya, tuz ve tereyağını içine ekleyerek karıştırın. • Tenceredeki karışımı bir çukur kaba aktarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Hazırlık: Kremayı koyulaşıncaya dek çırpın. Vanilya kremasının içine yedirin. • Hazırladığınız kremayı turta tabanının üzerine dökün ve yayın. Üzerine meyveleri yerleştirin.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri