{[['']]}
Malzemeler:
- 60 gr. tereyağı
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 125 gr. küp doğranmış füme dana eti
- 400 gr. risotto pirinci (Arborio veya Carnaroli gibi)
- 250 mi. sek beyaz şarap
- 1 litre kaynar tavuk suyu
- 350 gr. taze çekirdeksiz beyaz üzüm
- 1 küçük demet frenk soğanı
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış
- maydanoz
- Tuz ve taze çekilmiş beyazbiber
- 125 gr. taze rendelenmiş Parmesan peyniri
Jambonlu Ve Üzümlü Risotto Tarifi:
Tereyağını geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte eritin. Soğanları ve füme dana etini tavaya ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika yağda kavurun. • Pirinci tencereye ekleyin ve pirinç taneleri şeffaflaşıncaya dek yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. • Şarabı pirinçlerin üzerine ekleyin ve alkol buharlaşana dek yaklaşık 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. • Tavuk suyundan 1 çorba kepçesi kadar alın ve pirinçlere ekleyin. Pirinçler suyu çekene dek karıştırarak pişirin. Bu şekilde tavuk suyunun tamamını pirinçlere çektirin. Bu işlem yaklaşık 15-18 dakika sürecektir. • Üzümleri, frenk soğanı ve maydonozu tencereye ekleyin. Tuz ve beyazbiber serpiştirin. • 2-3 dakika dinlendirin. • Risottonun üzerine Parmesan peyniri serpiştirin ve sıcak servis yapın.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder