Kuzu Kapaması Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 1 kg. kuzu kol ve kürek eti

  • 2 adet kıvırcık salata

  • 2 demet taze soğan

  • 1 demet dereotu

  • Tuz


Kuzu Kapama Tarifi:

Et kemikli olarak birer kişilik parçalara bölünür. Üstünü örtecek kadar su ile ateşe konur, kaynarken üzerine biriken köpüğü alınır. Etler pişmeye yakın yumuşaymca, salatalar yaprak yaprak ayrılır, yıkanır ve parçalara bölünür. Üstünü örtecek kadar su ile ateşe konur, kaynarken üzerine biriken köpüğü alınır. Soğanlar saplanyla birlikte doğranır, etin içine ilave edilir. Doğranmış dereotu da eklenerek etle beraber pişmeğe bırakılır. Ateşten alınmaya yakın tuzu atılır.

Kaynak: Yemek-tarifleri.tv
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri