Kimyonlu Et Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:

  • 1 kg. koyun kol ve kürek eti

  • 1 kaşık yağ

  • 1 baş soğan

  • 1 iri baş sarımsak

  • 2 çay kaşığı kimyon

  • tuz


Kimyonlu Et Tarifi:
Et kemikli olarak birer kişilik parçalara bölünür, yıkanır ve tencereye alınır. Doğranmış soğan ve bir kaşık yağ konarak ateşe bırakılır, kapağı örtülür. Et suyunu çekinceye kadar kızarmadan kavrulur, sonra üzerini bolca örtecek kadar su, soyulmuş, diş diş ayıklanmış sarımsaklar, kimyon ve tuz konur. Yavaş yavaş kaynatarak kararlama iki kepçe suyu kalıncaya kadar pişirilir; dağıtım tabağına alınır ve arzu edilen sebze garnitür konur.

Kaynak: Yemek-tarifleri.tv
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri