{[['
']]}
Malzemeler:
- 2000 gram et suyu (8 bardak)
- tereyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)
- soğan (1 büyük)
- ıspanak ya da ebegümeci
- 200 gram domates (1 büyük)
- pirinç (3/4 kahve fincanı)
- 4 diş sarmısak
- 1 demet dereotu
- Tuz, karabiber
Kahire Çorbası Tarifi:
Bir tencereye, 4 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, küçük kesilmiş 1 büyük baş soğan ile kıyılmış 4 diş sarmısak koyarak, ancak 4 dakika kavurmalıdır.
Sonra soğanlara 8 bardak et suyu, yaprak yaprak koparılmış, yıkanmış ve küçük kesilmiş 500 gram ıspanak, üç çeyrek kahve fincanı pirinç ile varsa soyulmuş ve küçük doğranmış 1 büyük domates, tuz ve karabiber ilâve ederek tencerenin kapağını kapatmalı ve orta ateşte yarım saat pişirmeli, sonra çorbaya kıyılmış bir demet dereotu katarak iyice bir karıştırdıktan sonra kâseye almalı ve servis yapmalıdır.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır , Afiyet olsun.
Kaynak: Damak.Net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder