Cevizli Kayısılı Pilav Tarifi

{[['']]}



Malzemeler

1 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 Adet kuru kayısı
3 Çorba kaşığı ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı tozşeker
1.5 Su bardağı tavuksuyu
Tuz, karabiber

Cevizli Kayısılı Pilav tarifi
Öncelikle 1 su bardağı pirinci bol suyla yıkayın.
Tuzlu suda yaklaşık 2 saat bekletin.
Başka bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini alın.
İçine rendelenmiş soğanı koyun.
Hafif ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, suyu ve iyice süzülmüş pirinci de ekleyip, 1-2 dakika daha çevirin.
Küçük doğranmış 6 adet kayısı ve 3 çorba kaşığı iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin.
Yarım çay kaşığı tarçın, şeker, karabiber, tuz ve 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip, karıştırın.
Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın.
Su kaynayınca ateşi kısın.
Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine bir bez yada kağıt havlu örtün.
30 Dakika dinlendirip, iyice demlenmesini sağlayın.
Sıcak olarak servis yapın.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri