{[['
']]}
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
250 gr koyun eti
1 adet havuç
1 çay bardağı badem
50 gr margarin
tuz
karabiber
Buhara Pilavı tarifi
1 Soğanı dörde bölün. Küp şeklinde doğradığınız etleri 5 su bardağı su ile haşlayın.
2 Etler piştikten sonra tuzunu ilave ederek ateşten indirin.
3 Havuçları soyup rendeledikten sonra
50 gr yağ ile kavurun ve bir kaba ayırın.
4 Bir başka tencerede daha önce sıcak suya koyup soyduğunuz bademleri margarin ile rengi hafif değişene kadar kavurun.
5 Suyu süzülmüş pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinçler tane tane olana kadar kavurduktan sonra içine etleri havucu ve ayırdığınız et suyunu ilave ederek su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirerek sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder