Hurmalı Kese Kurabiye

{[['']]}




Hurmalı Kese Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gr margarin
  • 3 kaşık süt
  • 0. 5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 bardak pudra şekeri
  • 2 kaşık kakao
  • Alabildiği kadar un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 20 adet hurma
  • 1 avuç ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hurmalı Kese Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle hurmaların çekirdeklerini çıkartıp ceviz ve 1 çay kaşığı tarçın ile rondodan geçiriyoruz. Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ ve pudra şekerini yoğuruyoruz .Daha sonra ununu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan bir parça koparıp kakao ile yoğurup kakaolu hamumuruzu da elde ediyoruz. Hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda açıp hurmalı harçtan koyup kenarlarını yukarıda topluyoruz kakaolu Hamurdan koparıp elimizde uzatıp fiyonk olarak kullanıyoruz. 170 derece önceden ısıttığımız fırında 20 25 dk pişiriyoruz.

Bu tarif için Nefis Yemek Tariflerine teşekkür ederiz.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website
Copyright © 2013. Lezzet Dumanı | Nefis Denenmiş Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Template Edit by Ehl-i Blog
| Pasta Tarifleri